Jocs tradicionals eivissencs. (3) Ratllacamins

Després d’explicar-vos com es juga a “Piola”, i “Barrabàs” avui explicaré un altre joc eivissenc que es diu Ratllacamins.

L’he triat perquè crec que és un joc de pati que  es pot fer servir en ocasions similars que proposaríem de jugar a “l’Aranya”, el “Patintero”  o “Fox & geesse”, però amb un “detallet” relacionat amb els jugadors que “es salven” que el fa ben diferent.

Situació inicial:

Es marca un camp de joc com el de la imatge i una de les cantonades es marca amb un semicercle. Aquí s’hi col·loca un jugador, que “para”, i la resta de participants es col·loquen a les altres cantonades del quadrat.

Desenvolupament:

El jugador que “para” persegueix (sempre per damunt de les línies de terra) a la resta de jugadors que fugen (també sempre per les línies de terra) per a que no els atrapi. Qualsevol jugador que surt de la ratlla mentre corre, es posa “a parar” i el que parava s’incorpora al joc.

Si el que “para” atrapa a un jugador, es diu que “el sala”. Qualsevol jugador “salat” resta eliminat del joc. A la propera partida, el primer que ha estat “salat” serà qui pararà.

Si un jugador aconsegueix arribar al semicercle de sortida “del que para”, està salvat.

El joc s’acaba quan no queden jugadors per ser “salats”.

Tingueu en compte…

Es recomana un camp de joc de dimensions considerables, però adeqüeu-lo al nombre de jugadors que sigueu!