STEM i ciència ficció

Hem desenvolupat un petit taller per escolars sobre competències professionals relacionades amb STEM i el paper de la dona. El taller ha de ser portat a terme per persones que no estan vinculades directament amb el món de l’educació i han de ser imprimibles molt fàcilment.

Els jugadors comencen fent una anàlisi de les seves competències a partir d’una petita dinàmica basada en la seva vida quotidiana.

Com solem fer, hem volgut donar-li un caire molt narratiu i per això, un cop han configurat com és el seu equip, es presenten tres missions basades en possibles professions del futur i cadascuna requereix d’una sèrie de competències extretes del llistat de 21st Century skills.

Llistat de les competències per al segle XXI
Llistat de les competències per al segle XXI.

Per millorar aquestes competències poden contractar personatges que els permetran pujar el nivell d’alguna de les competències. Tots els personatges són dones i són protagonistes de pel·lícules de ciència ficció. Però per poder pujar en aquestes competències no n’hi ha prou amb contractar-les, cal pensar una acció que poden fer a la seva vida quotidiana que els serveixi per posar-les en marxa.

Un dels vuit personatges extrets de pel·lícules de ciència ficció que ajudaran els participants a millorar les seves competències
Un dels vuit personatges extrets de pel·lícules de ciència ficció que ajudaran els participants a millorar les seves competències

El taller acaba amb una reflexió sobre totes aquelles accions que s’han incorporat i els participants poden establir un pla d’acció.

Ara toca esperar les primeres proves per tal d’acabar de definir puntuacions i, potser, la incorporació d’algun power-up.