Postales gamifimaster 3 – Vida virtual: el uso de las redes sociales

Versió en català

Hem demanat als nostres graduats del #gamifimàster que ens expliquin una experiència de gamificació o joc aplicat a l’aprenentatge. Hem rebut una postal de la Maria:

Hola! Soc la Maria :) 

T’escric per explicar una experiència d’aprenentatge basat en el joc que aplico cada curs a les meves tutories. Les cops que l’he fet servir, ha resultat ser una eina molt potent per apropar-me a la realitat de l’alumnat.

Es diu “Vida Virtual” i és una adaptació del videojoc Reigns on els presento una sèrie de situacions relacionades amb l’ús d’Internet i les Xarxes Socials. Per a cada situació, poden triar entre tres possibles formes d’actuar. Segons el que trien, hi ha quatre marcadors (autoestima, amistat, família i escola) que poden anar pujant o baixant. L’objectiu del joc és que, al final de la partida, aquests quatre marcadors estiguin equilibrats. 

El potencial de l’experiència de joc rau en que les situacions que se’ls presenten són inspirades en fets reals que han anat passant aquell curs o en cursos anteriors. Així doncs, l’alumnat se sent especialment interpel·lat i va més enllà compartint les seves pròpies experiències. 

Ja farà tres cursos que l’aplico i enguany em plantejo poder concloure l’activitat amb algun producte final que reculli el munt d’experiències i reflexions que comparteix l’alumnat quan ens endinsem al món de la “Vida Virtual”. 

Desitjo que t inspiri!

Maria Navarro

Aquesta experiència és fantàstica: parteix de situacions reals de l’alumnat, els fa pensar i encara que hagi respostes tancades, és necessari fer un viatge molt reflexiu i pensar en quines són les conseqüències de cada decisió.

Per a saber-ne més

Vols saber-ne més? La Maria ens ha compartit el document que utlitza al joc.

El #gamifimaster es el Màster en joc gamificació i tecnologia aplicats a l’educació d’Enti – UB

Pots llegir tots els articles sobre #postalesgamifimaster aquí i sobre #vacacionesgamifimaster aquí

Quieres estar al día de todos los recursos generados por la comunidad del #gamifimaster? Únete a la lista de distribución de Telegram en este enlace.

Versión en español

Hemos pedido a nuestros graduados del #gamifimáster que nos expliquen una experiencia de gamificación o juego aplicado al aprendizaje. Hemos recibido una postal de María:

¡Hola! Soy Maria :)

Te escribo para contar una experiencia de aprendizaje basado en el juego que aplico cada curso en mis tutorías. Las veces que lo he utilizado, ha resultado ser una herramienta muy potente para acercarme a la realidad del alumnado.

Se llama “Vida Virtual” y es una adaptación del videojuego Reigns donde les presento una serie de situaciones relacionadas con el uso de Internet y las Redes Sociales. Para cada situación, pueden elegir entre tres posibles formas de actuar. Según lo que eligen, existen cuatro marcadores (autoestima, amistad, familia y escuela) que pueden ir subiendo o bajando. El objetivo del juego es que, al término de la partida, estos cuatro marcadores estén equilibrados.

El potencial de la experiencia de juego radica en que las situaciones que se les presentan están inspiradas en hechos reales que han ido ocurriendo ese curso o en cursos anteriores. Así, el alumnado se siente especialmente interpelado y va más allá compartiendo sus propias experiencias.

Ya hará tres cursos que lo aplico y este año me planteo poder concluir la actividad con algún producto final que recoja el montón de experiencias y reflexiones que comparte el alumnado cuando nos adentramos en el mundo de la “Vida Virtual”.

¡Deseo que te inspire!

Maria Navarro

Esta experiencia es fantástica: parte de situaciones reales del alumnado, les hace pensar y aunque haya respuestas cerradas, es necesario realizar un viaje muy reflexivo y pensar en cuáles son las consecuencias de cada decisión.

Para saber más

¿Quieres saber más? María nos ha compartido el documento que utiliza el juego.