Jocs tradicionals eivissencs (8). Ses cabretes fugen

Després d’explicar-vos com es juga a “Piola”, al “Barrabàs“, al Ratllacamins, al Tiro, al “Xavo” ,l’ Amaga corretja i  el “Gats i Rates” avui explicaré el jocs de… “Ses Cabretes fugen”.

L’he escollit per què  crec que és una manera de jugar amb “jocs de mímica” que s’allunya del típic “joc d’endevinar paraules o endevinar pel·lícules ”  i a més a més… crec que m’agradaria molt jugar-hi!

Situació inicial:

Es fa una ratlla a terra darrera la que es col·loquen tots els jugadors menys un.  Aquest, que és el que para, s’allunya unes 25 passes de la ratlla.

Desenvolupament:

Un dels jugadors que hi ha darrera la línia va davant del que para i representa una acció amb mímica. Quan el que para endevina quina acció és, ha d’atrapar-lo abans que aquest arribi a la línia. Si el que fuig hi arriba, s’ha salvat i surt un altre jugador a fer la representació però si és atrapat, passen a parar tots dos.

El joc acaba quan només queda un jugador per agafar. Al proper joc, para el primer que s’ha agafat en aquesta partida.

Tingueu en compte…

Depèn de com siguin les representacions poden ser molt difícils d’endevinar, o pot ser que el que la fa “faci trampes” per a que no li endevinin. Algunes vegades potser caldrà posar una jutge o algú que digui les accions a fer amb mímica.

Es podria fer sortir un jugador a fer la representació per cada un dels que paren.