Tallers de joguines: Kamizumo

Fa uns dies vam publicar un article que parlava del llibre “Com construir les teves joguines” i un altre que parlava d’un joc de taula de sumo. Les visites a la web d’aquests últims dies ens han fet pensar que és temporada de “cerca de recursos” per fer a Colònies, Casals, Estades, Vacances… i tot plegat ens ha animat a publicar un article de com fer un Kamizumo amb material qüotidià.

Molts dels tallers que es presenten en el llibre són fruit de l’experiència que tenim a Jocs al Segon fent activitats d’aquest tipus amb tota mena de públic. El kamizumo n’és un d’ells.

Material necessari

Dues cartolines quadrades (d’uns 20x20cm), dues cartolines rectangulars (d’uns 10x20cm), retoladors, tisores  cola de barra.

Construcció de la joguina

1. Marca un marge d’1cm a cada costat d’una de les cartolines quadrades i retalla els quadradets que et queden a les puntes.

2. Plega els costats cap avall.

3. Dibuixa un cercle a l’altre cartolina quadrada, retalla’l i enganxa’l al damunt de la que has tallat abans.

4. Plega per la meitat els fulls rectangulars. Dibuixa,retalla i pinta la silueta d’uns lluitadors de sumo.

Nomes cal fer-ho en un dels costats, ja que al tallar-lo pots tallar les dues bandes alhora.

Dinàmica de joc

Cada jugador col·loca el seu lluitador damunt de la pista mirant al del contrincant (obrint el full per a que s’aguanti dret).

Un cop hagin fet això, amb un dit de la mà piquen amb cura el full que fa de base de la sorra de la pista per a que els lluitadors comencin a moure’s. Amb la vibració s’aniran desplaçant.

Aquell que primer surt del cercle o que cau a terra abans que l’altre és el perdedor del combat!

Les il·lustracions són de Bernardette Cuixart