Sumo a la taula!

Avui he arribat a Jocs al Segon i m’he trobat un joc de tauler a la Sala de reunions que m’ha sorprès pel tema: Sumo!

Un joc de tauler de sumo? S’havia de provar.

A l’hora de dinar hem decidit jugar-hi i encara ens ha sorprès més perquè era molt millor del que ens pensàvem. Hem descobert un joc molt senzill,  que utilitza el llenguatge de l’esport al que va referit, i el més important, que ens ha fet passar-ho bé.

Els seu nom complert és: “Sumo, un juego de combate cuerpo a cuerpo” de la casa Hasbro, i la dinàmica parteix d’un tauler rodó amb caselles marcades on cal col·locar els dos contrincants.

Els moviments i “empentes” que fan els jugadors venen determinats per unes cartes  que tenen els jugadors a la mà (3) entre les que poden escollir. Degut a que les cartes es van reposant a mesura que s’utilitzen, mai no es tenen disponibles tots els “atacs” o “defenses” possibles, i això dóna un bon punt d’incertesa al joc.

Hi ha opcions d’atac i de defensa que serveixen al jugador per anar-se movent pel tauler fins aconseguir fer fora del  tauler a l’oponent. Guanya el millor de cinc rondes.

Aquest joc m’ha fet pensar en un altre joc de tauler que fa referència al Sumo i que és tradicional japonès, el Kamizumo. Es tracta d’un tauler on es col·loquen dos jugadors i on cal picar la base del tauler per a que aquests es moguin. El primer que fa fora a l’altre del cercle marcat, guanya.

Més endavant potser farem un article on s’expliqui com fer-lo pas a pas  amb material quotidià!