BRIDG-IT

Mare meva com està tot ple d’obres últimament!! Carreteres, edificis, diagonals, ponts……això, sobretot ponts!! I perquè em recordo d’això ara? Doncs perquè volia parlar d’un joc que fèiem amb un company durant les classes avorrides : el Bridg-it.

Aquest joc el va crear als anys 50 un professor de matemàtiques i economia americà anomenat David Gale (no confondre amb el de la pel·lícula La vida de David Gale de Kevin Spacy). Ell va fer aportacions molt importants en el món de les matemàtiques financeres i, tal com ens interessa a nosaltres, també va treballar amb els jocs d’estratègia amb base matemàtica.

Tornem al Bridg-it. Es tracta d’un joc per a dues persones que juguen amb un llapis de color diferent sobre un tauler que fan ells mateixos tal i com indica a la imatge.

Els jugadors decideixen qui comença. Per torns uneixen dos punts que siguin adjacents del seu color de manera horitzontal o vertical (mai en diagonal) amb una línia. Aquesta unió mai pot creuar-ne una altra que s’hagi fet anteriorment.

L’objectiu del joc és aconseguir fer una línia consecutiva que vagi d’un costat a l’altre.

He intentat aconseguir alguna aplicació per poder jugar online o si més no poder descarregar-lo, però no ho he aconseguit. L’únic que he trobat ha sigut el joc per Palm OS a Softonic i aquest enllaç que sembla ser el mateix però sense restricció de “mode-de-prova”.

Si algú en troba més, que m’ho digui!! Seria tan bonic poder fer una partideta amb el meu ordinador….