10 celebracions (+1)

Avui és el Dia internacional del joc. Sembla mentida que calgui dedicar un dia a jugar… però què li farem! Per celebrar-ho aquest cap de setmana hi ha un munt d’actes i activitats i un manifest. Si et sembla, abans de res, fer una visita al web oficial d’aquesta diada, on pots adherir-te al manifest.

I després? Us proposo 10 accions concretes, senzilles i molt fàcils de fer per celebrar-ho… Què et sembla, t’animes a fer-ne alguna? (o totes??) I si ens proposes alguna altra?

1. Penjar en un lloc visible de casa o de la feina un joc d’enginy. Al costat posar un gomet o un senyal per cada persona que et doni la resposta correcta.

2. Jugar amb els nens pel carrer mentre vas o tornes de fer qualsevol encàrrec. No cal buscar res massa complicat, sinó fer un “veig veig”, unes paraules encadenades, endevinar persones…

3. Després de sopar jugar-se a pedra, paper o tisora qui es salva de desparar la taula (No ho fem a l’inrevés, qui perd la despara sol, perquè ha de ser una experiència positiva).

4. Buscar per internet un joc d’ordinador d’aquells amb flash (per exemple els que hi ha a orisinal) i enviar-lo a tots els amics.

5. Baixar a la botiga de jocs, comprar-ne un i muntar una timba dissabte al vespre.

6. Fer un llistat de tots els jocs que coneixes i deixar-los per escrit per poder-los usar quan els necessitis.

7. Fer algun dels jocs que hi ha al diari (val tot, des dels mots encreuats, els sudokus o qualsevol altre repte).

8. Decidir que aquest cap de setmana anem a algun lloc especial (val tot, des d’un lloc sorpresa, a fer un xeflis diumenge pel matí o baixar a la placeta a jugar) recombinar les lletres (si surt un anagrama és fantàstic, si no, amb una paraula estranyota serà suficient), penjar-ho a la cuina de casa i reptar a la família que ho descobreixi.

9.  Anar a la biblioteca, buscar un llibre de jocs i fer-ne un (o tots) durant el cap de setmana.

10. Construir una joguina amb materials que hi ha per casa (poden ser uns patacons, uns quatre sabaters o…).

Nota: Ai! No he pogut evitar-ho! Hauràs vist que faig 10+1 propostes… però aquí només hi ha 10. Aquest text està quasireplicat al bloc dedicat als jocs del portal Criatures i allà hi és la que fa 11. Bons jocs!!!