Bolos Cartageneros

Avui us explicaré un altre tipus de joc de bitlles per seguir el recorregut de jocs de llençament que porto fent desde fa unes setmanes.

Vull parlar de l’altre variant de joc de bitlles de la Regió de Murcia: el bolo cartagenero. Aquest manté diferències amb los bolos huertanos doncs si us enrecordeu, en aquest, trobàvem nou bitlles col·locades en filera i al bolo cartagenero estàn col·locats més escampats, de manera que quedin tres endavant, tres al mig i tres darrera (fent tres fileres de tres bitlles).

De la mateixa manera que al bolo huertano, al bolo cartagenero hi ha la zona de llençament, una línia darrera de les bitlles “chamba” (el bolo ha de pasar per aquí per validar el llençament) i un tronc de fusta al final del camp de llençament per frenar el bolo.

Trobareu més informació sobre les diferències entre ells en aquests enllaços. Continuaré fent-vos arribar més variant de les bitlles a mida que em sigui possible.