Bolos Huertanos

És coneguda per tots l’horta de la regió de Murcia, però no tant alguns dels seus jocs més tradicionals. Continuant fent un repàs a les variants de bitlles que trobem arreu, i per proximitat a terres per mi conegudes, avui vull parlar de los bolos huertanos.

Aquesta variant de bitlles consisteix en fer caure 6 o 9 bitlles allargades (depén del tipus de competició) i primes que es coloquen en filera amb una bola de 10cm de diàmetre. La bola ha d’impactar amb les bitlles abans de tocar el terra ja que sinó el llençament és invalidat.

Realment aquesta variant és una mica més difícil que d’altres ja que la bola és bastant petita i s’ha de tenir bona punteria.

museodeljuego o a la web de la Federació de Bitlles de la Regió de Murcia (amb el reglament oficial!) trobareu informació complerta sobre aquest joc