El Sandball

El Sandball i l’handbol platja són dos esports derivats de l’handbol.

El Sandball es diferencia de l’Handbol platja per la seva reglamentació i les federacions que acullen aquests esports; però una de les grans diferències que tenen entre ells és l’esperit de cada un. L’handbol platja és en essència, un esport de competició. En canvi, el Sandball és un esport divertit, relaxat, centrat en l’espectacle.

El Sandball es juga a la  platja  amb una superfície de 15 m. de llarg i 12-14m. d’ample.  Dins el camp hi ha marcades dues zones reservades per als porters de 6 m. de llarg i 12-14m. d’amplada. Es col·loca una porteria  inflable de 3x2m a cada final de camp.

Per fomentar l’espectacularitat del joc, hi ha reglamentacions com:

– Un gol anotat per “Kung Fu” (el tirador rep i tira en la mateixa suspensió) val dos punts.

– Un gol anotat en doble Kung-fu “(un primer passi a un jugador que rep suspès i que abans de caure passa a un altre, que també rep en suspensió i fa el llançament a porteria abans de tocar a terra) val tres punts.

Per a que en pugueu veure algunes imatges dels dos esports, aquí teniu un parell de vídeos:

Sandball

Handbol Platja (reportatge de televisió d’ Atiende.Tv)

Si voleu més informació, us convido a mirar  una pàgina dedicada al Sandball de França, o la web de l’Associación Española de Balonmano Playa, o una breu entrevista a un jugador d’Handbol platja a un diari digital, o un comentari sobre una trobada d’equips en la versió Special Olympics de l’Handbol platja del web d’ Special Olympics a Catalunya , o l’enllaç a la wikipèdia, o les fotografies del “foro” del Campionat del Món d’Handbol platja del 2006, o …

A quina modalitat us apuntaríeu a jugar?