Jocs tradicionals eivissencs (10). Fer oli!

Motors

Desena entrega de jocs tradicionals eivissencs. Avui… Fer oli!

L’he escollit per què és un d’aquells jocs que jo feia amb els amics de l’escola sense ni saber que jugava!

De fet són aquelles coses que fas per “xinxar” i que ara m’adono que evidentment era jugar!

Trobar-lo m’ha fet molta gràcia!

Situació inicial i desenvolupament:

Trobant-se una colla de  nois i noies fent-la petar, tot aquell que estigui assegut  a un banc, graó… es converteix en jugador de manera “voluntària” sense ni saber-ho. De sobte un dels que no està assegut crida: A fer oli!!!

Acte seguit, tots els que estaven drets seuen al costat del que estava assegut i comencen a empènyer des de cada costat cap al centre cridant: A fer oli, a fer oli! Suca fort!.

Els que queden al centre de la filera van sortint “disparats” endavant per la pressió de la resta de jugadors però han d’intentar evitar-ho. Quan no ho aconsegueixen i els fan fora del banc, es

posen al final de la filera i també empenyen.

Tingueu en compte…

El joc pot durar tanta estona com vulgueu, però cansa i acabes ben aixafat!

La imatge és un dibuix fet per un/a nen/a de l’escola que va editar el LLibre Jocs tradicionals eivissencs de l’Institut d’Estudis Eivissencs.

Aquest són els 9 joc anteriors d’aquesta sèrie: “Piola”, al “Barrabàs“, al Ratllacamins, al Tiro, al “Xavo” , a l’ Amaga corretja, a “Gats i Rates“, a “Ses Cabretes fugen”, Renta que renta, sa jaia pudenta.

Un pensament sobre “Jocs tradicionals eivissencs (10). Fer oli!

  1. Mis alumnos/as cuando esperan al principio de la clase para oir deque va la sesión practican una versión parecida, en este caso los que estan el banco empujan hacia un extremo para desalojar al primero y así sucesivamente. La sorpresa se la llevaron cunado les mostré el cadro de brueghel en el que entre los 86 juegos allí reflejados aparece con 500 años de diferencia el mismo juego que ellos estaban practicando.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada