Jocs tradicionals d’Extremadura

Articles, Motors

Fa uns mesos vam publicar un parell d’entrades a recopilatoris de jocs tradicionals (els de Vilanova i els de Madrid). Avui hem dedicat l’estona a buscar propostes de jocs tradicionals d’Extremadura.

Si voleu podeu dedicar una estona a revisar aquest wiki amb un munt de propostes. Com podeu veure estan endreçats alfabèticament perquè els pugueu trobar fàcilment. Fa uns anys que a l’arxiu del meu ordinador hi ha un document sobre jocs infantils d’Extremadura. El seu autor és Marciano Curiel Merchán investigador sobre el folklore extremeny.

També podeu dedicar una estona a aquest document sobre la tradició oral coordinada on hi ha un capítol dedicat als jocs tradicionals. O, per últim, tenim aquest número de la revista de Baños de Montemayor a Cáceres sota el nom de Juegos tradicionales de Antaño.

La imatge correspon al joc de la chueca. Quan els espanyols van arribar a Amèrica es van trobar que els mapuches jugaven al palín, un joc molt semblant. Evidentment la mentalitat dels conqueridors va ser imposar la seva i canviar-li el nom per un joc tradicional d’Extremadura que ells coneixien, la chueca.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada