El #gamifimaster està orientat a la pràctica

Una de les coses que més ens preocupa al professorat del #gamifimaster, és que tot els aprenentatges que es produeixin resultin pràctics per a qualsevol persona que vol utilitzar el joc i la gamificació aplicada a l’aprenentatge.

Per aquest motiu hem valorat molt bé el paper de les activitats que es faran durant el curs, tindran la voluntat que resultin orientades a la pràctica docent.

Un Escape Room pot ser una gran experiència d’aprenentatge. Aquesta imatge prové de l’Institut Europa de l’Hospitalet, que té molta experiència en crear i dinamitzar escape rooms educatius.

Així que podem establir diferents tipus d’activitats:

  • Els reptes seran propostes de creació o adaptació de jocs, de propostes gamificades i d’utilització de la tecnologia per tal d’aconseguir un objectiu determinat. Es faran en grup i a distància i amb l’objectiu de crear una experiència lúdica de curta durada (una activitat que els alumnes puguin fer a classe en com a màxim una hora) però caldrà portar-la a terme i valorar-la. Cada grup estarà tutoritzat per un professor especialitzat en l’eina en qüestió.
  • Cadascun dels alumnes portarà un quadern de bitàcola amb els aprenentatges que vagi fent a les sessions teòriques. Cadascuna d’aquestes sessions (no presencials) estarà orientada a enriquir la pràctica docent, amb videos, lectures, audios i recerca sobre diferents temes. Les reflexions que apunti al seu quadern l’hauran de servir per analitzar i veure com pot transferir-se a la pràctica docent.
  • A les sessions presencials s’experimentarà amb tecnologies i jocs i caldrà cocrear propostes per donar resposta a reptes concrets. De fet les sessions presencials serviran per experimentar i aprendre els uns dels altres.

És a dir, al #gamifimaster no haurà prou amb aprendre. Volem que tothom vegi el que s’ha après i que això transformi la forma com es dissenyen les propostes d’aprenentatge.

Oi que fa bona pinta?

El proper dissabte 1 de juny explicarem moltes més coses a la Jornada de portes obertes. Pots inscriure’t aquí i trobar més informació aquí.

Al #gamifimaster volem donar molta importància als processos creatius. La teoria servirà per donar profunditat a la pràctica, i les sessions pràctiques seran trobades de cocreació entre professionals amb una metodologia i uns resultats que podran ser exportats a l’aula.