El #gamifimaster, aprendre a ritme de joc

Quan amb el Pere Cornellà vam començar a planificar el #gamifimaster, teníem tres coses clares:

  • havia de ser semipresencial, combinant el treball amb flipped learning, els webinars i les sessions de creativitat.
  • havia de ser una gran experiència d’aprenentatge per a tots els participants,
  • i havia de ser molt pràctic, amb propostes per portar a l’aula directament.
Taller exprés de creació de propostes gamificades.
En aquest moment estan jugant amb les narratives.

Així que vam barrejar aquests tres ingredients i ha sortit una proposta que resultarà molt útil per a tothom que vulgui usar el joc, la gamificació i la tecnologia com a eina d’aprenentatge:

Les classes teòriques combinaran les bases l’aprenentatge, la psicologia del joc, la gamificació o el game design amb els coneixements necessaris per fer un joc de rol, la història del jocs i dels videojocs per incorporar-los a l’aula o la narrativa per crear grans històries que puguin ser viscudes en primera persona per l’alumnat.

Els webinars seran experiències explicades en primera persona per professorat que porta a terme jocs a l’aula, usa la tecnologia per crear grans experiències d’aprenentatge o dissenya grans experiències de gamificació. I evidentment, tot pensat perquè pugui interactuar amb ells, preguntar i esbrinar moltes més coses.

I les sessions pràctiques? Doncs imagina-t’ho: el repte de crear un joc en un matí, treballar el pensament de disseny, utilitzar la tecnologia per fer viure grans experiències d’aprenentatge, jugar i dirigir partides de rol, dissenyar escape rooms, transformar jocs de taula en jocs motors…

Imatge d’un escape room creat per en Christian Negre

Com ho veus? Tot això t’ho explicarem a la jornada de portes obertes del proper dissabte 1 de juny. Inscriu-t’hi, que les places són limitades!