Zoquete!

Hola a tothom!! Aquests dies de pluja ens han deixat, si més no, retencions de tota mena al transport públic. Sort que vaig preparat amb alguna cosa al cap per fer-ho menys pesat…
El cas és que esperant un bus (no direm la companyia) vaig coincidir amb un gran personatge amb el que vaig compartir algunes classes a l’institut. Ell fa la seva en el món comercial bancari i quan li vaig explicar a que em dedico va demanar-me un joc per suportar l’espera i recordar aquells jocs de paper i llapis que fèiem de més joves. Un zoquete per recordar vells temps.

Per jugar només cal una quadrícula de 4×4, un llapis i dos jugadors disposats.
Es dibuixen quatre cercles en una de les cantonades i es decideix l’ordre de torn. Els jugadors poden moure qualsevol cercle a una casella posterior a un cercle ja existent si aquesta està buida. Fins i tot poden fer moviments encadenats per passar sobre més d’una si volen.
Perd la partida el jugador que omple l’última casella. Aquest s’anomena zoquete.

Quin gran joc per jugar a qualsevol lloc! Al seu dia el vaig treure del llibre 100 juegos estratégicos de Walter Joris. No diré, qui va ser el zoquete….un ho podeu imaginar?