Hop!

Tot i que pot semblar que volem fem saltar un puça acròbata o que parlem de puces domadores de lleons…res més lluny!

Hop!” és el nom d’un joc que jo podria fer servir per triar a l’igual que “Zic-zac-zuc”. Sí, home sí! Com? Fent que el guanyador de cada ronda es vagi “salvant” de ser la persona que pararà en el joc al que volem jugar!

Tot i això, no us penseu que es juga igual…

Els jugadors posen cada un una de les seves mans fent una pila (també poden jugar amb les dues mans posant-les després de posar tots la “primera mà”…).

Compten en veu alta tots alhora: 1,2,3..hop! i cada cop que diuen un número, el que té la mà a sota de la pila la posa a sobre. Quan diuen “hop” tots treuen la ma del munt i la posen sobre els seus genolls amb el palmell mirant amunt o  mirant avall.

El que aconsegueix tenir la mà orientada diferent que els companys, guanya. Si no hi ha cap jugador que sigui “l’únic” en la seva posició cal repetir la ronda.

Per jugar és ideal ser pocs… 4 com a molt. Si fossin més, podrien canviar la dinàmica per a que fos com la del Zic, zac, zuc mencionat abans (es salven els jugadors dels que hi ha “menys quantitat” de posicions iguals).

La fotografia l’he tret d’aquest bloc