Coloretto

 

Fa unes setmanes us parlava d’un joc que havia provat durant les vacances, el Keltis. Vaig quedar ” a deure’us” l’explicació de com es juga al Coloretto.

Realment em sorprèn no haver-ho fet abans, ja que aquest joc és un dels meus “top ten” quant a jocs es refereix! En tinc comprats de “nous per estrenar” per poder anar-los regalant als amics!

Es tracta d’un joc de l’alemany  Michael Schacht que dura uns 30′ (com a molt!). És un joc de cartes on guanya el jugador que fa més punts.

Per aconseguir-los, cal que s’acumulin cartes del mateix color. Tot i això, del total de colors que té un jugador al llarg de la partida, només 3 li puntuaran en positiu. La resta, li restaran punts.

Donat que les cartes que es queda cada jugador estan cara amunt a la taula, la resta de jugadors pot utilitzar aquesta informació per “obligar-lo” a quedar-se amb colors que no li interessen (mireu com al punt 2 de la breu normativa que us escric).

La dinàmica és molt senzilla: es situen unes “cartes de fila” a la taula (estan identificades així i n’hi ha una per cada jugador). A cada torn, el jugador a qui toqui pot:

1. Agafar una carta de la pila i la posa sota una de les “cartes fila” (hi podrà haver sota cada una un màxim de 3 cartes).

2. Agafar una filera de cartes (de les que hi ha sota una “carta fila”) i quedar-se-la. La resta de jugadors segueixen jugant fins al final de la ronda. A cada ronda, un jugador haurà agafat una de les fileres de cartes, havent-la triat o perquè no en queda cap més que la que li pertany.

Es van fent rondes del joc fins que apareix una carta de final de joc (s’ha barrejat inicialment amb la pila de cartes i ningú sap exactament on és). En aquests moment, s’atura immediatament el joc, estigui el torn com estigui, i es fa el recompte de punts.

És un joc molt fàcil de jugar i amb un component estratègic que sorprèn. El recomano per tot aquell que vulgui passar una bona estona, i si voleu una edat límit per a infants… jo crec que als 8 anys ja jugarien amb la picardia que demana!

Trobareu molts lloc on parla d’aquest joc, comentaris en algun  bloc, vídeos que n’expliquen les normesbotigues on comprar-lo…

Quan el proveu, espero que us ho passeu tant bé com jo!