Jocs per preparar-se per una campanya electoral

Dijous al vespre va començar el festival electoral. Però crec que el problema no és votar, el problema és viure en un món on hi ha molts que no et diuen la seva tendència política i que acabes ficant la pota de mala manera… Hi ha alguna manera de superar-ho? Com la vida és joc… avui al Via Lliure parlarem de jocs ens serviran per entrenar-nos!.

 

JOC D’ENTRENAMENT NÚMERO 1: TEMES EN COMÚ

Una de les coses que fa més ràbia aquests dies són les discussions polítiques. Un diu blanc i l’altre negre i ja hi som, discussió assegurada! Però al final, entre les persones sempre hi ha punts comuns, independentment de la seva tendència política.
Així que és bàsic saber quins són aquests temes comuns… i cap problema!

Podeu trobar les instruccions del joc en aquest article.

 

JOC D’ENTRENAMENT NÚMERO 2: QUI ET DÓNA PEIXET

Aix! Però durant aquests dies hi ha molt infiltrat. Gent que dóna peixet per fer-nos caure de quatre grapes i que se’ns vegi el llautó. Cal desenmascarar els espies!!!

La Resistencia és un joc de votacions on hi ha un equip de resistents al govern de torn i intenta sabotejar-lo. Però entre el grup hi ha uns quants espies. El grup ha de poder trobar la forma d’aconeguir detectar-los. Podeu trobar una bona ressenya en aquest enllaç, més informació en aquest altre i adquirir-lo a La Pcra.

 

JOC D’ENTRENAMENT NÚMERO 3: ARGUMENTARI CREÏBLE

Bé, i quan els has trobat, saps qui són… ara es tracta de poder dir el que creus sense que et caiguin els llavis a terra per haver traït el teu pensament. Així que, per preparar bones històries i fer-ho fàcil tenim: Díxit (o un joc del diccionari elaborat).

En el joc del diccionari un jugador agafa una paraula estranya i copia del diccionari la seva definició. La resta inventa una definició intentant ser el més curós possible. Després es barregen totes les definicions i tothom vota la que creuen que és la bona.

Díxit és el mateix però a partir de frases o petites històries. Es juga a il·lustrar-les amb cartes d’imatges. Tothom vota quina creu que és la de cadascú.

 

I a més:

Quan l’altre dia estava preparant el guió del programa vaig llençar la pregunta al facebook i al twitter sobre quins jocs eren els que hem podrien servir per parlar. Nikita, la creadora de l’excel·lent blog La ficha roja em va proposar El resistencia i Lifeboats (un joc on hi ha un vaixell enfonsat, els jugadors s’escapen en barques que fan aigua i, per tant, cal anar sacrificant qui es queda o qui marxa… i es fa votant). El Luna, de Pseudolog,  va proposar Democrazy, un joc boig sobre democràcia. I en Francesc Codina, va recomanar 1960 carrera hacia la casa blanca.