“VillaArriba i VillaAbajo”

Una de  les postals que hem rebut al “Joc de l’estiu” de Jocs al Segon, no és la guanyadora però ens ha il·lustrat una gran pràctica jugada de molts pobles. La lluita entre dues parts de la seva població.

No és difícil de trobar-ne exemples: referents televisius en anuncis de productes de neteja com “VillaArriba y VillaAbajo” (encara que ara s’hagin “ajuntat” en VillaEmedio, quina pena!), disputes dels que viuen de la urbanització amb els que viuen a les cases del poble, trobades de pixapins contra  la gent del poble, …

Us en exposaré dos exemples més que em semblen interessants. El primer, el de la postal de l’Isaac i l’Elsa (gràcies per enviar-la!) de La Festa Major de l’Ametlla del Vallès. I  el segon, el de la Festa Major de Granollers.

Com diu l’article de “el9.cat“, festa major de l’Ametlla del Vallès vol dir des de fa uns anys Lluita de barris.

Cada vilatà pertany al Barri en el que viu, i l’activitat consisteix en que “Els de Dalt” lluiten contra “Els de Baix” en una competició que ara s’allarga durant tota la festa major i que té el seu punt àlgid en una acte que es fa a la plaça de l’Ajuntament.

Enguany…han vençut els del barri de Dalt i sembla que tot es decidí en una última prova!

Canviar-se de casa (i de barri) o tenir un fill significa molt  per cada un dels equips!

Si voleu veure alguns vídeos de les “lluites” en aquests enllaços en trobareu algunes del 2007 (1) i (2)

A Granollers, els Blancs i Blaus  “salvà”  una Festa Major amb molt poca participació i la convertí en un gran esdeveniment  amb una participació massiva.

L’eix central és una competició entre les dues colles per veure quina anima més la Festa Major, i  la Colla guanyadora disposarà del privilegi d’escollir i portar el pregoner de l’any següent.

A la seva web trobareu tota la informació que us pugui ser necessària: les proves, el jurat, el reglament, la història, els cartells, les músiques…

Si en voleu veure uns vídeos aquí teniu un parell: la passada de rajoles i una estirada de corda (haureu d’esperar una mica…però hi ha tanta gent per fer-la que costa d’organitzar!)

De quin bàndol sereu l’any que ve?