Jocs de paper i llapis: Rajos assassins

Quina setmana que portem de fred… Fa tant de fred que a la universitat estem rebentant tots els jocs que podem per tal de no sortir fora!! El d’aquesta setmana el vull compartir, dons si fa no fa, és molt fàcil de jugar i les partides són molt ràpides. El joc es diu Rajos Assanssins.Per jugar necessitem únicament paper, llapis i dos jugadors.

Per començar fem una quadrícula de 8×8 (tot i que amb el temps podeu fer-la més gran si voleu), i es distribueixen 8 naus per jugador allà on vulguin (punts negres un jugador i cercles l’altre).

Per torns, el joc consisteix en conectar dos naus del mateix jugador (no tres) amb un raig assassí. Aquest ha de seguir la ruta més curta (vertical i/o horitzontal) sobre les caselles. A vegades hi ha més d’una ruta d’igual distància, així que el jugador pot decidir cap a on anar.

Els punts que es trobin al mig del recorregut del raig queden fregits i s’eliminen amb una creu

Quan ja no es pot fer més conexions, els jugadors conten quantes naus els hi queden i el que tingui més guanya.

S’ha de comentar que aquest és un joc d’aquells on el jugador que comença té avantatge sobre l’altre. Una forma d’arbitrar-ho és fer que qui comença coloqui primer les naus, així l’estratègia del segon jugador pot contrarrestar una mica aquest desajust.

Ja m’explicareu que tal ha anat!