Jocs en miniatura

No vull parlar de jocs per a nens petits… ni de pàgines web amb jocs flash… si  no de jocs que són tant petits que sorprenen quan els veus!

A casa la meva àvia (crec que aquest ja deu ser el tercer article en que li faig referència per tots els tresors que hi vaig trobar! ) he trobat aquest dòmino i aquests daus que us poso a la imatge.

Us proposo un joc que comença ara mateix i s’acaba amb la darrera paraula  de l’article!  Quant creieu que mesuren aquests daus? I les fitxes de dòmino? Mireu les imatges i aposteu!

Al marge d’això, us explico un joc súper senzill que vam inventar-nos per jugar amb aquestes fitxes l’altre dia a la feina. A aquest nou joc li direm…Logimon.

Situació inicial:

Es barregen les fitxes cap per avall sobre al taula i cada jugador n’agafa 7. Les mira sense que les vegi ningú. La resta de fitxes es deixen a sobre la taula cap per avall. (Fins aquí, igual que al dòmino)

Desenvolupament:

Per torns, els jugadors tiren un  dau. Segons el número que els surti, poden “treure’s de sobre” totes les fitxes que tinguin aquell valor.

La primera de les fitxes que descarten es queda en una pila al marge de la partida i la resta les pot repartir (tal i com vulgui) entre la resta de jugadors.

Guanya aquell que abans es queda sense fitxes!

I ara, tornant al joc de les mesures del dau…quants centímetres heu dit que mesuraven? Aquí trobareu la resposta!