Tu, gat, menja caca

M’agraden especialment els jocs petits, senzills i que es poden fer sense gaire cosa. Així que quan l’altre dia em vaig trobar amb aquest, va format part de la llista dels jocs de riure sense cap altra pretensió que passar una bona estona. I després d’algunes partides dono puc assegurar que aconsegueix el seu objectiu.

Es necessita un plec de fulls de paper, llapis i un grup de jugadors (entre 5 i 10). Cada jugador té un minut per pensar una bona frase i escriure-la a la part superior del full.

Quan ha transcorregut aquest temps, cadascú li passa el full al seu company de la dreta. Es mira el que hi ha escrit, ho representa en un dibuix. Després doblega la frase perquè el següent jugador no pugui descobrir l’original.

Es passa el full al jugador de la dreta, que ha d’interpretar el dibuix amb una bona frase. La roda continua de forma que s’alterna que cada jugador escrigui una frase o faci un dibuix. Cal tenir en compte que quan algú fa un dibux ha d’amagar la frase que la representa.

Quan el full ha passat per totes les mans, es desplega el full i es riu una estona en veure la forma com ha anat degenerant el concepte original. Com veureu es tracta d’un joc del telèfon amb un tunning de dibuix. Ideal per aquells que tenen ganes de riure però que ja han bufat prou espelmes i el del telèfon se’ls quedi un pèl ridícul.

Si voleu podeu seguir aquest fil de la BSK o veure aquest web especialitzat en el joc o l’entrada al BGG.

Nota 1: L’experiència em diu que és millor usar targetes. Un jugador escriu per una cara, el següent fa el dibuix al seu revers, el tercer agafa una nova targeta…

Nota 2: Prometo escanejar algun full d’una partida i penjar-lo… De moment ens quedem amb aquests que he trobat al BGG.