Jocs Inuit.6. Qijumik Akimitaijuk Itigaminak

791px-Inuit_man_by_Curtis_-_Noatak_AKQijumik Akimitaijuk Itigaminak ?

Vol dir ” saltar agafant-se els dits dels peus”.

Aquest joc consisteix en posar-se a la gatzoneta i agafar-se els dits dels peus amb la mà del mateix costat. Des d’aquesta posició, cal saltar endavant tant lluny com es pugui, estirant els genolls i “aterrant” sobre els dos peus en equilibri (i sense deixar anar els dits!).  Aquell que salta més lluny és el vencedor.

Es pot jugar amb un company, agafant-li els dits del peu (la mà contrària de cada peu, mirant-vos de cara) i saltar alhora. A l’igual que en la versió anterior, la parella que salta més lluny resulta la vencedora del joc.

image011Un altre joc del mateix estil que aquest és el “Salt endavant des de genolls”.

Consisteix en col·locar-se de genolls (amb el cul enganxat als talons) i amb els braços enrrera. Des d’aquesta posisció, es permet fer un balanceig (aixecant el cul dels talons) per tot seguit saltar endavant quedant-se de peu. El jugador que aconsegueix anar més lluny, guanya.