Mirades Creuades

EG_Miradas_10L’artista en diu Mirades Creuades…    a Jocs.org potser n’hauriem dit “jugar a fer fotos”.

Tot depèn dels ulls que ho miren, o en aquest cas, d’aquell que mira pel visor d’una càmera.

L’Eugeni Gay Marín, Txeni per tots aquells que tenim la sort de poder-nos sentir amics seus, ja fa anys que tira endavant un projecte on la fotografia va molt més enllà de retratar nens d’arreu del món.

M’explicaré com diria ell: << Grups de nens jugant al carrer en llocs del planeta on el turisme no és habitual. M’aproximo com un estrany, l’altre, i demano si puc fer algunes fotografies, al cap de poc li cedeixo la càmera a algun dels nens i són ells qui disparen, es trenquen les barreres, ja són ells mateixos, sense posar. Ens passem la càmera entre tots, no hi ha autors, és un joc. >>

Tal i com ho veig jo, juga l’artista i juguen els nens.

Els nens juguen a ser artistes,… i en Txeni riu com un nen.

Per seguir rient així.