Agressió: Un joc de batalla

Paper i llapis

Amb mitja mudança feta m’he trobat que tinc tota la meva col·lecció de jocs (que no és petita) ficada en caixes. Aquestes caixes es troben sobre altres caixes i aquestes… Això vol dir que fins que no estigui ben establert, el millor que puc  fer és jugar amb el més senzill que hi ha: un paper i un llapis (o retolador, o el que volgueu).

A partir d’aquí, atenció: un “risk” de paper i llapis ben ràpid i divertit per a dos jugadors que he extret del llibre d’Eric Solomon: 19 Juegos con papel y lápiz.

El joc consta de tres fases:

Fase primera:

Els jugadors dibuixen en un paper un país qualsevol (existent o inventat) i per torns, el divideixen en 20 regions, anomenant-les tal com vulguin. El jugador que comenci a fer les regions serà el jugador que comenci les dues rondes restants.

 

Fase segona:

Els jugadors tenen 100 exèrcits cadascú. Per torns, reparteixen aquests exèrcits entre les regions de la manera que decideixin (ocupació). El jugador contrari no pot posar tropes a una regió ocupada. Un mateix jugador no pot afegir-hi tropes a una regió seva ocupada.

 

Fase tercera: comença la guerra.

Per torns, els jugadors van ocupant les regions del contrincant. Per fer-ho, només cal mirar la quantitat d’exèrcits que hi ha als paisos adjacents. Si l’atacant en té més, guanya i elimina al defensor, eliminant-lo de la partida.

 

L’objectiu del joc és conservar el màxim de regions possibles. I s’acabarà quan  ja no quedin regions adjacents per atacar.

 

Heu de fer una prova, en realitat, l’agafareu el punt i  sense anar a la botiga a comprar un risk!!! Ja em direu que tal!

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada