Agressió: Un joc de batalla

Amb mitja mudança feta m’he trobat que tinc tota la meva col·lecció de jocs (que no és petita) ficada en caixes. Aquestes caixes es troben sobre altres caixes i aquestes… Això vol dir que fins que no estigui ben establert, el millor que puc  fer és jugar amb el més senzill que hi ha: un paper i un llapis (o retolador, o el que volgueu).

A partir d’aquí, atenció: un “risk” de paper i llapis ben ràpid i divertit per a dos jugadors que he extret del llibre d’Eric Solomon: 19 Juegos con papel y lápiz.

El joc consta de tres fases:

Fase primera:

Els jugadors dibuixen en un paper un país qualsevol (existent o inventat) i per torns, el divideixen en 20 regions, anomenant-les tal com vulguin. El jugador que comenci a fer les regions serà el jugador que comenci les dues rondes restants.

 

Fase segona:

Els jugadors tenen 100 exèrcits cadascú. Per torns, reparteixen aquests exèrcits entre les regions de la manera que decideixin (ocupació). El jugador contrari no pot posar tropes a una regió ocupada. Un mateix jugador no pot afegir-hi tropes a una regió seva ocupada.

 

Fase tercera: comença la guerra.

Per torns, els jugadors van ocupant les regions del contrincant. Per fer-ho, només cal mirar la quantitat d’exèrcits que hi ha als paisos adjacents. Si l’atacant en té més, guanya i elimina al defensor, eliminant-lo de la partida.

 

L’objectiu del joc és conservar el màxim de regions possibles. I s’acabarà quan  ja no quedin regions adjacents per atacar.

 

Heu de fer una prova, en realitat, l’agafareu el punt i  sense anar a la botiga a comprar un risk!!! Ja em direu que tal!