De Clicks i de Clacks

Totes les persones d’una mateixa edat  tenim    en comú  unes joguines que formen part del que podríem anomenar un cert  subconscient col·lectiu. Fins aquí  tots d’acord. Però poques joguines tenen el privilegi de  passar de generació en generació quasi bé inalterables. En aquesta categoria , un dels millors exemples , són els Playmobils..

Nascuts el 1974  de las mà del dissenyador Hans Beck, de l’empresa Alemanya  Brandstäster, va arribar a l’Estat Espanyol amb Famosa  que va rebatejar  aquesta nova joguina com a Famobil ( els ninots mascles es deien clicks i les ninots femelles  clacks ).Les primeres figures que van sortir van ser un indi, un  paleta i un soldat medieval amb cuirassa .

A partir del 1983  es funda Playmobil Ibèrica i l’empresa passa a fabricar i distribuir directament  les seves joguines.

Des d’aleshores , aquestes figures articulades d’uns 7,5 cm d’alçada  amb un gran somriure i sense nas han anat evolucionant  fins a vendre  vora de 2.000 milions d’exemplars arreu del món.

Actualment, a part de les joguines,  existeixen una sèrie de parcs temàtics i una nova línia de Videojocs.

Però que té aquesta joguina  que fa les delícies de nens i no tant nens .?

Primer :  la seva capacitat  de fomentar el joc simbòlic, mitjançant  la imaginació i la creativitat , així com la psicomotricitat dels més petits.

Segon: es tracta de una joguina que transmet  aspectes positius ( només cal veure la cara dels ninots) i  que no existeix una línia ni violenta ni bèl·lica..

Tercer:  la gran varietat de temàtiques  i que any rere  any  van sortint novetats.

Us invitem a veure la pàgina oficial  alemanya , on veureu les novetats d’enguany. Destaquem tota la línia d’Agents Secrets , que esperem que arribi a casa nostra en breu!!