Grans novetats al Via Lliure de Rac1

Avui al Via Lliure hem parlat de bones novetats per aquest Nadal. Algunes de les destacades són:

Mafia de Cuba

Mafia de Cuba. Un joc de festa on simulem una trobada amb un padrí de la màfia i una colla de sicaris disposats a quedar-se el botí quan no el vegin. Té un element estètic molt interessant, ja que es juga amb una capsa de puros i unes quantes fitxes. Ideal per a tots aquells als qui els agrada els jocs de parlar.

XCOM, el joc de taula

XCOM. Un joc cooperatiu basat en una nissaga de videojocs. La terra està patint l’atac d’uns invasors alienígenes i els jugadors són membres d’un departament militar d’elit. Els jugadors han de destruir els invasors, gestionar el pressupost per investigar tecnologies i completar missions molt importants. Es juga amb una aplicació mòbil que fa que els jugadors hagin de respondre contrarrellotge.

El portal de Molthar

El portal de Molthar. En aquest joc de cartes hem de portar uns personatges a través d’uns portals màgics. Cadascun d’aquests personatges s’activa gràcies a una combinació de cartes i un cop han travessat el portal, tenen uns poders que els fan ben especials. La mecànica és força senzilla d’aprendre i permet jugar tota la família.

El espía que se perdió

El espía que se perdió. Un altre joc de conversa amb regles molt simples. Cada jugador té un personatge que está representat per una carta en un entorn determinat. Hi ha un jugador, però, que és un espia i que no sap on es troba. Així que s’enceta una conversa i els jugadors han de xerrar per descobrir qui és l’espia i l’espia per descobrir a quin escenari hi són tota la resta.

Capità Flint

Capità flint és un joc per a nens. S’ha trobat un tresor i els jugadors han de reclamar la seva part. Es tracta d’un joc de cartes on la sort juga un paper important perquè s’agafen parts del tresor en funció del resultat d’una carta, on cal ser molt ràpid perquè cal agafar un dels tresors quan surti un objecte determinat i cal saber arriscar-se perquè cal decidir si es vol continuar girant cartes o bé plantar-se.

Fila Filo

Fila Filo. Unes formigues fan una cursa per travessar el bosc, però han d’anar amb compte perquè dues aranyes poden acabar menjant-se-les. Un joc infantil amb uns elements estètics molt interessants i una mica d’estratègia.

Shinobi

Shinobi. El gran dàimio, un senyor feudal del japó, ha mort i tots tenim la possibilitat de ser el seu successor. Però per ser-ho cal eliminar tota la resta de candidats i ser l’únic supervivent. Un joc de mentir i de fer creure que és el que no és i de creure’s o no les mentides per tal de derrotat els altres. Ideal per jugar en família o amb un grup d’amics (4-6 jugadors).

També hem parlat de Drakenlords un joc de cartes per al mòbil. Potser la millor manera de definir-lo és que es tracta d’un joc amb més estratègia i profunditat de Hearthstone, però que conserva tota la seva simplicitat. De moment el podeu trobar disponible a Google Play.

Nota: Aquí podeu recuperar tots els jocs que vam comentar al llarg de la temporada passada.

Actualització: L’entrevista sencera.