Jocs picants al Via Lliure

Avui al Via lliure de RAC1 parlarem de jocs picants per fer en parella o en grup. Els sis jocs que explicarem són:

  • Una pila (per una colla). Un jugador seu a una cadira amb els ulls embenats. Un dels altres jugadors se li seu a sobre (es pot fer a sorts, amb paperets). El jugador que està assegut ha d’endevinar de qui es tracta. Així que abans de començar a jugar, caldrà pactar què es pot fer i què no: es pot tocar? ensumar?  Si encerta el nom de la persona, el que s’ha assegut és el proper que para; si no encerta, la persona nomenada s’asseu a sobre. La partida s’acaba quan bé quan el que és sota acaba esclafat o bé quan encerta el nom de qui té a la fada.
  • Troba la X (en parella). Un dels membres de la parella es marca una X a una part del cos amb algun element que faci olor (una crema de llavis amb olor). L’altre s’embena els ulls i ha de trobar la creu seguint només el seu olfacte.
  • Bossetes (en parella). Es preparen 2 bossetes: una amb parts del cos i l’altre amb molts papers on hi ha només una d’aquestes tres paraules: llepar, mossegar i petó (o la que vulguin). El joc es pot fer sol o com a resultat d’una altra cosa (una penyora per un altre joc amb una baralla de cartes o uns daus, per exemple).
  • Desitjos (en parella). Un dels jugadors es pensa un desig i l’escriu amb el dit a l’esquena de la seva parella. La parella es gira i ha de fer el que creu que li ha demanat. Si ho encerta poden canviar, si no, tornen a començar. Si després de tres intents no ho ha descobert, es canvien els papers.
  • Mà esquerra (en grup o en parella). Es fan dos grups. Un dels grups s’embena els ulls i seu amb la mà boca amunt. Cadascú dels altres membres del grup aproparan una part del seu cos a la mà esquerra. El jugador amb els ulls embenats haurà de dir en veu alta quina part del cos és. Cada encert val un punt. Després es canvien els papers.
  • Si o no? (en grup o en parella). Un jugador s’embena els ulls. Un altre li senyala una part del cos i li pregunta “aquí?” i ell respon sí o no. Si respon “no” se li formula la pregunta senyalant una altra part del cos fins que digui que sí. La segona pregunta és “aquests?” i s’ensenya un nombre de dits determinat. La mecànica és la mateixa que amb l’anterior pregunta.Si és en grup la tercera pregunta és “amb aquest?”, i es segueix la mateixa mecànica. La persona escollida haurà de fer el nombre de petons indicats a la segona pregunta i a la part del cos que s’ha dit a la primera. Si es fa en parella es pregunta “això?” i s’indica si és un fa un petó, es llepa, es mossega, s’agafa… o el que es vulgui fer.