Vint-i-quatre

Aquest el vaig trobar referenciat a Pagat, un web enciclopèdic en anglès. Allà s’explica que és un joc tradicional xinès.

Poden participar dos o més jugadors. S’agafen les cartes de l’1 al 10 (d’una baralla catalana o de pòquer), es barregen bé i es giren quatre cartes. Tots els jugadors han de ser molt ràpids per trobar una fòrmula que permeti sumar, restar, multiplicar o dividir les quatre cartes i que doni 24.

El primer que ho aconsegueix dóna un cop a la taula i explica la seva fórmula. Si ho ha fet bé se les queda (i si no, queda eliminat de la ronda, i es quedarà les cartes el primer jugador que ho aconsegueixi).

Si passat un temps prudencial, un parell de minuts, cap jugador ha aconseguit sumar 24, es col·loquen quatre cartes sobre les anteriors i qui resolgui el repte, es quedarà les 8 cartes.

La partida s’acaba quan ja no queden cartes en joc. Guanya qui hagi aconseguit més cartes.