Un mentider amb cartes

Poden participar de 3 a 6 jugadors i es necessita una baralla de cartes (o dues, cap problema). Fins i tot poden ser cartes barrejades de diferents baralles.

Es reparteixen totes les cartes entre tots els jugadors. Un jugador tira al centre de la taula un nombre de cartes i anuncia de què es tracta. En la nostra versió només jugarem amb els colls de les cartes. També es pot jugar amb els números o, els números i els colls…

Un jugador tira boca avall un número de cartes i les anuncia: tres ors. El següent jugador pot creure-s’ho o no. Si s’ho creu, cap problema, ha de tirar el mateix nombre de cartes o un nombre de cartes superior…

Però si no s’ho creu ha de girar les cartes que acaba de tirar el seu company. Si havia mentit, el darrer jugador que ha tirat es quedarà totes les cartes que s’han jugat. Si no havia mentit, se les queda el jugador que ha desconfiat.

Guanya el primer que es queda sense cartes.