Mamba

Molts jocs tradicionals estan vinculats fortament a un element de l’entorn. Mamba és un cas. La mamba és una serp molt verinosa que es troba a l’Àfrica austral i, per aquest motiu, és el personatge principal d’un joc tradicional infantil.

Nombre de jugadors: de 4 a 20

Espai de joc: un terreny pla i ben delimitat

Material: cap

Desenvolupament: Es marca un terreny de joc del que mai poden sortir els jugadors. Un jugador és la mamba, una serp molt perillosa i intenta atrapar els altres jugadors.

Quan un jugador és atrapat per la mamba, es col·loca al seu darrere, agafant-lo per la cintura i a partir d’aquell moment tots dos són la mamba. I cada nou jugador atrapat, s’anirà afegint al darrere, però només el cap pot atrapar.

Si un jugador surt fora del terrent de joc, és com si fos atrapat per la mamba i també s’hi afegeix al darrere.

El joc s’acaba quan només queda un jugador. Aquest serà la propera mamba.