Billar

Molt bones!, porto uns dies amb mal de canell pel meu excés alhora de jugar a billar. Últimament, per sort, he jugat molt a aquest gran joc de precisió i estratègia. I com que no pot ser d’una altra manera, vaig posar-me a buscar i efectivament, al llibre 100 juegos estratégicos de Walter Joris vaig trobar una versió per jugar amb paper i llapis.

Per jugar necessitareu un paper, un llapis i un adversari.
Dibuixeu al paper una sèrie de petites taules de 3X4 caselles. Els jugadors comencen amb tres boles del seu color (blanques i negres), que situen en columna a les caselles d’esquerra i dreta respectivament (1).
A partir d’aquí, per torns, van movent les seves boles amb l’objectiu d’ocupar la columna de l’adversari. Per fer-ho han de moure les boles de manera angular. Primer hauran de fer una línia recta (horitzontal, vertical o diagonal) fins que topin amb una banda o amb una bola i després, sempre en 90º, continuar fins al final.
Quan una bola arriba a la columna inicial de l’adversari, aquesta ja no juga més i s’haurà de quedar allà fins el final.
És obligatori fer un moviment. Si no és possible, l’altre jugador continua movent.
Cal tenir clar que el jugador que té el torn dibuixa la situació del moviment al següent tauler.

Us deixo un dibuix per tal que us ajudi a comprendre millor la dinàmica. Com veieu no té gens de misteri i sobretot….el que t’estalvies d’espai a casa!!!