L’estany de les granotes

Sé que és dur la tornada a la rutina després de gaudir d’uns dies de vacances, però tots sabem que no hi ha més remei i que realment, tornar-hi és del millor que ens pot passar. Dit això, i per remarcar aquelles coses petites que tant valor tenen us vull parlar d’un joc que va ser la sobretaula del dilluns de mona passat. En acabar el dinar copiós vam agafar un paper i un llapis i ens vam posar a jugar a l’estany de les granotes.
Aquest joc és super senzill. Primer, en un paper quadriculat es dibuixa un estany format per un nombre irregular de caselles.
Un cop fet això, cada jugador col·loca 4 granotes adjacents entre si del seu color allà on vulgui dins de l’estany. No cal que estiguin al costat de les de l’adversari, però les d’un mateix jugador si que han d’estar juntes.

A partir d’aquesta posició inicial les granotes es van tornant per saltar unes per sobre de les altres. Poden saltar per sobre de les contràries i sempre s’ha de marcar el salt del mateix color.
Quan un jugador no pot realitzar cap moviment, l’adversari ha d’omplir totes les caselles que quedin amb el seu color. Guanya el jugador que quedi amb més granotes.

Com veieu, és molt senzill i ràpid i, perquè no, un gran joc introductori a jocs com les dames per els més petits.