NUMERI

Hola a tothom!, Quin fart de riure l’altre dia amb un alumne de repàs. El nen és molt petit i tot just aprenia els números romans. Per fer-ho més emocionants del que són, vam aprofitar per jugar al numeri.

Per jugar necessitem una quadrícula de 8×8 caselles i un llapis. Per començar, cada jugador escriu els números 1,2 i 3 en cantonades oposades i ho fan: un en números romans i l’altre en números aràbics.

Cada número es pot moure tantes caselles com el propi número indica en qualsevol direcció. Quan es mouen, s’escriu el mateix a la casella on s’ha mogut.

L’objectiu d’aquest joc és capturar els números contraris saltant sobre d’ells quan mouen les seves caselles. Quan cauen sobre un contrari, aquest queda eliminat i es marca la casella com a tal.
És possible passar per amunt d’altres números vius o morts.
D’aquesta manera, es va omplint la quadrícula de números fins que ningú dels dos jugadors pugui moure cap. Si un jugador no pot fer res més, l’altre jugador mourà fins que tampoc pugui fer-ho.

Guanyarà la partida aquell jugador què, sumant els números que li queden, tingui el valor més gran.

D’acord que potser no és un joc adequat per segons quina edat, i si, vaig guanyar al meu alumne, però em va alegrar molt que em digués que l’ensenyaria als seus amics.