Joguines amb engranatges

Fa uns mesos, en el muntatge de  l’exposició “Molles, engranatges i píxels”  teníem el despatx que semblava una botiga de joguines.

Tots els elements que anàvem comprant arribaven, els desembalàvem, els provàvem, els filmàvem, els descrivíem, els tornàvem a empaquetar per dur a l’exposició…vem passar-hi bones estones entre tants jocs i joguines!

Unes d’elles, eren uns petits artilugis que funcionàven amb molles i engranatges. La gran aportació que feien és que aquests ginys mecànics es podien veure i per tant, descobrir com funcionaven els cotxets que corren sols, les erugues que caminen quan els dones corda, les ballarines que giren…

Quina ha estat la meva sorpresa quan els reis m’han portar un d’aquests “catxarrets”! Quin tip de riure. És una gamba que mou les cames endavant i acaba pujant per damunt dels petits estris que puguis tenir ala taula: l’ordinador, tovallons, calculadora, llibres… clic-cli.clic…ella va fent el seu passeig!

Si voleu tenir una idea per a un regal o per una classe de tecnologia, no dubteu a mirar-vos-els. els trobareu a dins de l’apartat de productes de la web Kikkerland els hi diuen Windups. Si voleu veure’l en acció aquí us deixo la mostra del que fa un que és com una eruga, el BONGA:

 

Per si en voleu veure algun més: Le pinch que es mou com un cuc, Awika que treu guspires, el Cosmojez que sembla que es torni boig, el Zécar que és un cotxe que empenys i segueix rodant, l’Sparklz que dona voltes com si ballés…

Totes tenen una imatge molt txula i del meu, el MXYKIKKER, algú n’ha fet la  versió en Lego!