Joc de Taverna: Shove ha penny

Un exercici d’imaginació: tanqueu els ulls i situeu-vos en l’anglaterra de mitjans del segle XV. Esteu en una taverna ben inflats de pintes i evidentment voleu jugar a alguna cosa. Trobeu un joc ben interessant: Shove ha penny.

Ara us comunico que no farà falta imaginar-ho, doncs només haureu d’estar al Port de Barcelona el dia 24 de setembre.

Per jugar al shove ha penny es necessita un tauler amb nou espais iguals separats per línies paralel·les com el de la foto. Hi ha diverses versions de regles per jugar (tantes com cadascú vulgui aplicar) però el que més m’agrada es juga amb 5 penics per jugador (2 jugadors). Primer un i després altre van colpejant amb la ma els seus penics amb l’objectiu de deixar-los situats en una zona del tauler (exactament entre dues línies paral·leles). Qui ho aconsegueix, obté la zona i guanya el jugador que ocupa 5 de les 9 zones que hi ha.

Si no us queda gaire clar, us proposo que el divendres dia 24 passeu pel port de Barcelona, on n’hi haurà un per poder jugar.

I és que els jocs de taverna d’arreu del món són d’allò més interessants. No patiu, que n’anirem recopilant més.