El SIM, un joc amb paper i llapis….i una mica de matemàtiques

Donava una volta per la xarxa en busca d’algun nou repte ràpid d’assolir i que em donés aquella emoció de jugar i fer servir els conceptes matemàtics alhora, així que he anat al Centre Virtual de Divulgació de les Matemàtiques. La veritat és que quan he trobar aquest l’he posat a prova a casa amb la meva companya i realment ha sigut divertit.

Us explicaré com funciona:

Primer es posen diversos punts que corresponguin a un polígon qualsevol (pentàgon, hexàgon…).

Després, cada jugador, en l’ordre que decideixin han d’unir  dos punts qualsevol amb el llapis del seu color.

No es pot traçar una línia sobre una altra ja existent (però si la pot creuar)

El jugador que traçant una línia forma un triangle amb els tres costats del mateix color ha perdut.

Us animo des d’aquí a que proveu de fer una partida. El millor d’aquests jocs són la seva simplicitat i que després de fer moltes partides amb el mateix contrincant, tindreu una forma genial de veure qui recull la taula després de sopar!!!!