Daus Vedoque

És de tots sabut que hi ha un grandíssim nombre de tipus de daus. Tenim els de 6 cares (els més utilitzats com al parxís o el joc de l’oca), de 8 cares, de 10, de 12, de 16, de 20….fins i tot daus rodons!! o amb diverses formes (de rodet!!) o adaptacions (pedra, paper, tissores?)

Aquest element té el seu origen a l’orient i és la millor manera de plasmar un resultat aleatori. Si alguna vegada en busques un i no el trobes per casa, sempre el pots fabricar sense necessitat d’acudir a la plantilla de sempre.

Jocs relacionats amb els daus hi ha moltíssims i mirant a la xarxa he trobat un que hem sembla molt adictiu sobre la pràctica mental de les matemàtiques.  El joc es diu Daus Vedoque i podràs jugar clicant aqui.

Intentaré anar mirant de trobar més jocs amb daus tant online com per jugar amb ells físicament per poder parlar-vos, o potser haurem de crear algun de nou!!.