Deu pedres

Divendres vaig quedar amb el Víktor perquè m’havia de fer arribar un joc que li havia encarregat. Ens vam trobar a l’Espai Mallorca, vam fer una partida de Trader, ens vam explicar un joc de recent creació cadascú i, al final, em va parlar d’un llibre i d’un joc.

Els esports i els jocs populars tradicionals de les Illes Balears és una obra de Francesc Amengual on s’apleguen 143 jocs adreçats a alumnes de secundària.

Deu pedres és un joc senzill i emparentat directament amb el joc de la cadira. Participen 10 jugadors en dos equips de 5 components cadascú i, encara que el nom digui una altra cosa, nou pedres.

Els dos equips es queden un al costat de l’altre. A uns 20 metres de distància es col·loquen les 9 pedres en una filera i separades una passa l’una de l’altra.

Quan es dóna l’ordre, tots els jugadors surten corrents per agafar una pedra cadascú. Qui no hagi pogut agafar cap pedra queda eliminat.

Es treu una pedra i els 9 participants restants i les 8 pedres tornen a la posició inicial. La partida continua fins que quedi només un jugador equip.