Els Jocs del món al CC Sagrada Família

El passat divendres 12 de febrer, l’equip de dinamitzadors de Jocs al Segon, va desenvolupar al Centre Cívic Sagrada Família una activitat titulada “Jocs del món”.

Inicialment, semblava que era un espectacle que protagonitzen la Mina i la Vaina de Bòlit, però als 5 minuts de començar ja es va veure que els veritables protagonistes de la sessió eren tots els espectadors que hi havia  a la sala.

Per què? Perquè aquestes dues germanes, que han viatjat per tot arreu, coneixen un munt de jocs tradicionals. Quan els explicaven, engrescaven a tothom a participar!

En acabar de presentar-se van començar a proposar jocs per a que tots els hi havia al Centre Cívic poguessin jugar amb elles.

Al final algunes coses a les havíem jugat eren:

– La torre del rellotge de Londres, un joc per equips que té alguna semblança amb el mocador però on les hores juguen un paper molt important!

– “Pasando el aro”, que exigeix col·laborar amb la resta del grup per a que els cèrcols aconsegueixin fer la volta a tota una rotllana

– El lleó engabiat, on cal fugir de les urpes del lleó sense deixar-lo escapar de la gàbia (una rotllana que fan tots els participants agafats a una goma elàstica) per a que no t’atrapi

– Pilota inuit, cal que aconseguim passar-nos la pilota entre tots els de la rotllana per damunt dels braços sense que caigui a terra

– La Cursa de Vaixells, amb tovalloles a terra…cal aconseguir que tots passem d’un port a l’altre sense perdre ningú pel camí

– Sol pluja i llavor, s’ha d’aconseguir que tres grups diferents no coincideixin en triar un dels elements que calen per fer créixer una planta : sol, pluja i llavor. Quan això passa, neix una flor!

Amb aquestes i altres propostes aconseguiren que  més de 60 persones (petits, grans, pares, mares i algun que altre avi) juguessin plegats a diferents jocs tradicionals dels cinc continents. Tots van poder gaudir del joc en família durant tota la tarda.

A on les podrem trobar ben aviat?

Segur que ens convidaran a jugar una estona amb elles!