100 juegos estratégicos para hacer con papel y lápiz

Autor: Walter Joris
Editorial: Martínez Roca (2004)

juegos papel y lápizAquest llibre és un esforç d’originalitat per part de l’autor de presentar jocs d’estratègia que es poden fer amb paper i llapis. En  el recull hi ha alguns, una gran part, que valen molt la pena. Val  dir que juga al seu favor la poca quantitat de llibres de jocs  estil que hi ha publicats.

De totes formes l’obra no és rodona. A més que hi ha alguns jocs que són adaptacions de bons jocs de tauler però que no resulten bons jocs de paper i llapis. A més com estan explicats en paràgrafs molt llargs i amb les il·lustracions massa separades del text no s’afavoreix la comprensió. I és que les il·lustracions resulten bàsiques per acabar d’entendre la dinàmica del joc.

Això no treu que sigui una obra imprescindible en una bona biblioteca de jocs.