8è concurs de creació de jocs

logojocjocVIII CONCURS DE CREACIÓ DE JOCS
Fira Jocjoc. Fira del joc i la joguina diferent
Tona, 20 d’agost de 2009

Característiques generals

1. Podran participar en aquesta convocatòria les persones o col·lectius que ho desitgin, sempre que siguin majors de 16 anys.

2. Les obres presentades han de ser jocs originals que requereixin materials per a jugar-hi (fitxes, peces, taulers, enginys etc.). Les instruccions dels jocs no podrà excedir de 2.500 paraules i la partida no haurà de ser més llarga de 30 minuts.

3. Els jocs podran estar fets en qualsevol material, de forma artesana o no. Es poden presentar jocs que ja hagin estat comercialitzats pel propi creador o amb l’autorització d’aquest.


Tramesa

4. Els concursants hauran de trametre un exemplar del joc i les seves instruccions en paper i format electrònic com també tots els materials necessaris per a la seva pràctica.

5. El termini de presentació de les obres serà el dia 6 de novembre del 2009. Els jocs s’han de fer arribar a: Fira Jocjoc. Rambla del Raval, 2, 2n2a 08001 – Barcelona.


Premi

6. S’atorgarà un únic premi de 500 €.

7. El guanyador podrà tenir de forma gratuïta una parada a la Fira Jocjoc, per tal de comercialitzar, presentar o fer demostracions del seu joc.

8. El veredicte del premi serà comunicat personalment a la persona guanyadora i publicat a la web de la Fira Jocjoc a partir del 23 de novembre de 2009.

9. Si el jurat ho considera oportú, el premi podrà ser declarat desert o concedir fins a dos accèssits que acreditaria les obres com a finalistes.


Obres no guanyadores

10. Les obres no guanyadores seran exposades durant el dia de la Fira Jocjoc.

11. Tots els participants tindran la possibilitat d’explicar i/o vendre el seu joc en un espai de la Fira Jocjoc denominat “Concurs de creació de jocs”.

12. Les obres no guanyadores podran ser recollides quan es tanqui la Fira. Passats quinze dies de la celebració de la Fira, l’organització es reserva el dret de disposar dels jocs que no s’hagin recollit.

13. L’organització es reserva la possibilitat de conservar els jocs per més temps amb la finalitat de poder exposar-les. Qualsevol exposició serà comunicada personalment als seus creadors.


Jurat

14. D’entre totes les obres rebudes, es realitzarà una primera tria duta a terme per professionals del món del joc. Un cop triades les obres es realitzarà una fase final per escollir el guanyador. El veredicte final restarà en mans d’un jurat constituït per professionals i persones representatives del món del joc i la joguina a Catalunya.

Criteris d’avaluació

15. En qualsevol de les dues fases (fase de selecció i fase final) els jocs seran avaluats sota els següents criteris:

–    Originalitat del tema
–    Originalitat de la mecànica
–    Rejugabilitat
–    Claredat de les normes

El jurat escollirà l’obra guanyadora per unanimitat o, si fos necessari, usant el mètode Condorcet.


Acceptació

16. La presentació al concurs suposa l’acceptació d’aquestes bases.

17. Per a qualsevol dubte podeu adreçar-vos als telèfons 651 990 696 o aquí.

Organització Fira Jocjoc
Agost de 2009

Nota: en breu es publicaran les bases en castellà i s’actualitzarà el web de la Fira.