Game Boy

20 anys té la clàssica, nascuda a l’abril de l’any 1989 de la mà de gameboyNintendo, es una vídeo consola que amb 9 anys de vida ja havia aconseguit vendre mes de 100 milions d’unitats arreu del nostre planeta. No conforme amb aquestes xifres, els seus creadors van decidir fer-li uns retocs per tal de mantenir-la viva i a la boca de la gent, amb efectes de color (Game Boy Color) i jocs més potents i manejables (Game Boy Advanced) van aconseguir doblar les vendes i superar els 200 milions.

Doncs, aquest cap de setmana passat vaig fer neteja i per sorpresa meva va retornar com del no res la Game Boy, una de “les primeres”, aquelles que eren com unes totxanes de color gris amb els botons de color rosa. Remenant encara més, vaig aconseguir trobar diversos jocs, com ara el Tetris o el Super Mario Bros.

Va ser com tirar enrera en el temps i els records hem van portar a èpoques durant les quals jugàvem “a dobles” amb els companys d’infantesa (cosa inaudita en aquells temps) o dies que te’ls passaves intentant superar el teu propi record de línies al Tetris. L’única preocupació envers la teva vídeo consola era tenir un paquet de 4 piles per no quedar-te “tirat” sense poder jugar.

Títols mítics d’aquesta consola dels anys 90 són aquests: Batman, Megaman, Street Fighter, Dragon Ball Z, Donkey Kong, Castlevania, Mortal Kombat, The Legend Of Zelda, Bomberman, Worms, Teenage Mutant Ninja Turtles, Looney Tunes, Star Wars, Mario World, Lemmings, Ghostbusters o The Blues Brothers, la llista de noms es interminable, si voleu fer-hi una ullada, cliqueu aquí per accedir a “La Llista”.

Navegant per la xarxa, he descobert un vídeo recopilació que a més d’un li aportarà bons records de quan era “jove” i gaudia dels jocs de la Game Boy, cliqueu aquí per visualitzar-lo. I pels seguidors més fervents de la vídeo consola, si disposeu de facebook podeu demostrar la vostra addició afegint-vos al grup dedicat a la mítica “maquineta”.Lo Mario

Per acabar només deixar-vos amb un enllaç on podreu gaudir de nou de les aventures que vivíeu amb la vostra Game Boy ara per internet. Es un emulador de la consola on ens ofereix la possibilitat de jugar a una trentena de jocs.

Per sort aquí no calen piles!