Conserva d’identitat

lucha-canaria_600Dilluns 20 de Juliol, 21:30 h local a Tenerife, les 22:30 h a la península, comença la secció d’esports del telediario autonòmic. La primera informació del vespre és la classificació de la lluita canaria i el més destacat dels combats del cap de setmana. Acabat el reportatge, passen al més destacat de l’arrossegament de bous. Per sorpresa meva, que no m’acabo de creure els esports que són primera plana al telediario, continuen amb un avance de preparatius de la Federació de Salto de Pastor Canario de cara a la temporada vinent.

Acabada la informació, bastant amplia pel que estic acostumat, parlen del Club Deportivo Tenerife, que com ha pujat a primera divisió, fan seguiment dels seus entrenaments de pretemporada. Un cop finalitzat el reportatge….sabien que hi ha un equip que s’ha fet famòs per gastar-se 94 milions d’euros en un jugador? I que el seu rival etern està a punt de fitxar a un tal “Villa”? Sense cap mena de dubte, a Canarias, això és absolutamente secundari. La secció d’esports acaba fent un rapidíssim repàs al Tour de França – F-1 i motociclisme. I després donen pas a la informació metereològica.

Quina sensació!! Estic paint tot el que acabo de veure, i veritablement, estic emocionat. El fet que un telediari autonòmic, dediqui les seves primeres imatges de noticies a la seva identitat tradicional, m’emociona d’allò més.
I ara penso, quina llàstima que a casa meva, a Martorell, no pogui gaudir de la información referent als progressos de la Lliga de Bitlles Catalanes o de les pretemporades dels equips de hockey patins que tants èxits logren a nivell internacional.

palo-canario_600Aprofitant la meva estada a Tenerife en aquests últims dies de Juliol, arribo a la platja La Arena.Una petita i preciosa platja de sorra negra al municipi de Puerto de Santiago. Hem trobo allà amb uns Stands d’informació i unes carpes on tenen organitzats durant els matins de l’estiu (fins finals d’Agost) una sèrie d’activitats d’esports tradicionals canaris.

Vaig poder gaudir de fer un combat de Lucha Canaria i de veure l’espectacularitat del Palo Canario.

Volia compartir amb tothom la meva experiència per si algú té l’oportunitat de gaudir-ho. Us desitjo molt bon estiu a tots.

Salut!!