Els jocs “ocupen” la N-340!

Muntant els conectorsA Mont-roig del Camp,  la Carretera Nacional 340 (N-340) ha deixat de ser una via de trànsit constant cap a València per passar a ser un carrer més de la població.

Aquest canvi ha estat tant ben rebut per tothom que van decidir fer una festa per celebrar-ho el passat 25 de juliol amb activitats que recorrien tot el carrer durant tot el dia. Si voleu veure les fotografies de l’organització només heu de clicar la Galeria i buscar-vos-hi!

Una de les activitats, a càrrec de Paités Jocs, era la “Màquina de l’enginy”.

La proposta estava dirigida per dos dinamitzadors que animaven a tot el públic a que es convertissin en ingeniers d’una “màquina de causa-efecte” de mida extraordinària. L’espectacle estava assegurat!

Espectacle de la Màquina de l'enginyEls nens, joves i pares entraven a l’espai per aconseguir que “peça a peça” el moviment anés transmetent-se d’un lloc a un altre sense interrupció. Per fer-ho bé, calia rumiar què es posava a cada lloc, mirar si tot funcionava, si cada una de les parts transmetia el moviment correctament, assegurar-se que hi havia tots els elements connectats i finalment… posar-ho tot en marxa!!

Tot el procés semblava molt fàcil vist des del públic, però tenir tots els connectors ben col·locats, “allà on toca” i ben preparats, exigeix dedicació i molta cura.

El més important de tot és fixar-se en  deixar-los ben posats per quan comenci l’acció. Moltes vegades, cal una precisió digna dels millors especialistes…tot i que a vegades fa falta una mica d’ajuda “digital” (amb el dit)…!

Si voleu veure “La màquina de l’enginy” en acció en alguna altre ocasió, només cal que  mireu aquestes imatges i que la vingueu a provar en properes ocasions!


Albert Bernà i Anna Castells, Jocs.org, Mont-roig del Camp.