Enciclopedia de los juegos

enciclopedia-de-los-juegosAbordar una obra enciclopèdica és una cosa, com a mínim, pedant. Es core risc de quedar-se a mig camí entre el manual d’ús i l’obra de referència sense arribar a ser ni una cosa ni l’altra. En el mercat hi ha molts bons exemples d’aquests llibres a mitges tintes que ni acaben aportant el necessari per jugar ni acaben donant la visió enciclopèdica que li demanes a una obra que s’autodenomini d’aquesta forma.

Vaig comprar aquest llibre fa molts anys, quan només estava en francès sota el nom de Petit Larousse des jeux i ja em va semblar una perla. Es tracta d’una bona recopilació de 500 jocs d’interior, d’exterior i altres sense classificar gaire, explicats de forma clara perquè puguin ser jugats gairebé immediatament i amb una breu introducció que permet donar-los la importància històrica que tenen.

El tercer capítol, que s’anomena noves tendències, apunta tot el tipus de jocs desconeguts pel gran públic però de nom cada cop més habitual: cartes col·leccionables, jocs de figures, jocs de rol, wargames… (i com el llibre ja té uns anys, també parla dels jocs per ordinador).

Però com una imatge val més que mil paraules, mireu-lo vosaltres mateixos i jutgeu si el nom resulta un atreviment, o no.