Grans de blat a l’escaquer

cap-descacsD’entre totes les explicacions de l’origen dels escacs hi ha una que s’ha fet força popular. En ella s’explica que la invenció dels escacs es deu a una persona que va voler entretenir el seu rei, que estava ociós. Aquest, per agrair-li el joc li va proposar que demanés el que volgués… l’inventor va demanar un gra de blat per la primera casella del tauler, dos per la segons, quatre per la tercera i així fins a cobrir la casella seixanta-quatre amb una progressió geomètrica…

Se sap que quan el rei va calcular el que li devia va veure que no en tenia prou amb la producció de tot l’imperi… Però sabem quant blat caldria donar-li?

En aquesta web ho han calculat… De fet tota la plana no té desperdici… Val la pena dedicar-hi una estoneta.

Nota: La foto l’he extreta d’aquí. Un altre lloc on deixar-se caure per fer el pipa.