1000 cartes blanques

armagedonEl joc de les mil cartes blanques va ser creat per Nathan McQuillan de Madison (Wisconsin) i modificat a finals del 2001 per la Discordian Intelligence Agency.

Es tracta d’un senzill i sorprenent joc de colla que pot transformar-se exactament en el que el grup vulgui.

Nombre de jugadors: de 3 a 6

Material

  • Un bolígraf per a cada jugador,
  • Un piló de targetes blanques.

Preparació

  1. Es reparteixen cinc o sis targetes a cada jugador (sis si són tres jugadors i cinc en la resta dels casos). Es deixa un temps per omplir-les. Cada carta ha de tenir un títol, una il·lustració (val posar enganxines o fotografies) i una descripció del que fa la carta. Pot tenir un valor en punts, en acció, les dues coses o res.
  2. Si no és el primer cop que es juga s’agafen cinc cartes de les d’una altra partida per cada jugador, cinc blanques per jugador i les que acaben d’escriure’s i es barregen (si no s’ha fet mai una partida, com no es poden agafar les usades en una altra partida, es posen cartes blanques).
  3. D’aquesta forma s’ha format un joc d’entre quaranta-vuit i noranta cartes (segons el nombre de jugadors). Es barallen bé totes les cartes, es reparteixen cinc a cada jugador i es deixa la resta boca avall.

Desenvolupament

  1. Comença el jugador de la dreta del que ha repartit. En un torn un jugador agafarà la carta superior del piló de cartes i llançarà una carta de la mà (si vol també pot ser la que acaba de robar).
  2. La carta pot llançar-la a un mateix, a un altre jugador o, si la carta afecta a més d’un jugador es deixa al centre de la taula.
  3. Quan un jugador té a la mà una carta en blanc, pot escriure-la com li vingui de gust (millor que la vagi escrivint en el torn dels altres jugadors per no alentir la partida).
  4. Si en el seu torn un jugador no pot jugar cap carta, en roba una altra i perd el torn.
  5. El joc s’acaba quan s’agafa la darrera carta del piló i es compten els punts que té cadascú i els que s’han deixat al centre de la taula perquè afecten a més d’un jugador. Guanya qui ha aconseguit una puntuació més alta.

Per saber-ne més

Es poden consultar les 1000 white blank cards, la plana oficial del joc o la traducció a l’espanyol. Resulten interessants sobretot per veure models diferents de cartes. També resulta interessant veure l’entrada dedicada al joc a boargamegeek o l’entrada a la wikipedia.